Kontakt

Foto: Stefan Tell

Jag, Annika Persson, är journalist, redaktör och författare. Jag brukar hålla mig i gränslandet samhälle/kultur, ofta i närheten av kvinnofrågorna.

Jag tar uppdrag som reporter, redaktör, samtalsledare, föreläsare och som textcoach inom fakta/journalistik.

Min första bok kom ut i april 2013 och heter Jag vill ju vara fri. Det är en bok om skådespelaren Lena Nyman. Läs mer om den under ”böcker”. Och i vår, 2021, kommer nästa, Var vid gott mod, om textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström och hennes krets, på Albert Bonniers förlag.

Tidigare har jag arbetat som redaktör på Bokförlaget DN och Forum. Som projektledare på Bonnier Net. Som reporter, redaktionssekreterare, webbutvecklare och bokcirkelledare för Dagens Nyheters kulturredaktion. Som samhällsreporter på Godmorgon världen i P1. Som fristående radioproducent. Som reporter på tidningen Vi Läser och som chefredaktör och ansvarig utgivare för Svensk biblioteksförenings tidning Biblioteksbladet. Och lite till. Jag sitter också i Kulturrådets fackboksgrupp som delar ut statligt litteraturstöd.

Jag tillhör Svenska journalistförbundet, Författarförbundet och Publicistklubben och fakturerar vanligen enligt SJF:s frilansavtal eller Författarförbundets rekommendation.

Kontaktuppgifter:

Annika Persson

Tel (+46) 70 373 11 60

E-post annikatmpersson@gmail.com

Annons

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: